September is oogstmaand! Groenten en fruit worden deze maand binnen gehaald en verwerkt. Ook parfumeurs laten zich inspireren door de fruitoogst.
Hier Phine's nieuwe oogst - wel liefst drie nieuwe geuren - met appels en peren en twee misschien niet zo nieuw, maar het zeker waard om opnieuw te oogsten en te proberen!

- Onder de Linde van Spyros voor Baruti is geen nieuwkomer, alleen de naam is nieuw. Deze geur, geïnspireerd op het schilderij van Vermeer, Het Melkmeisje, weerspiegelt het verwachtingsvolle vrolijke van de vroege zomer met de frisse fruitigheid van appeltjes.

In de volgende 4 parfums is de appel of de peer niet direct te herkennen, maar zeer subtiel op de achtergrond :

- Jasmagonda (net binnen!) een rework van Drama Nuui aan de hand van Pierre Guillaume voor Parfumerie Générale. Jasmijn, fruit (appel), hout, komt allemaal samen in een elegante wolk van vanille en tonkabonen. Fris, houtig en warm tegelijk.

- Incensi van Lorenzo Villorezi Vintage Collection, is zoals de naam van deze collectie al doet vermoeden, zeker geen nieuwkomer maar wel een geur die ik graag opnieuw onder de aandacht zou willen brengen. Bij Lorenzo's Incensi zou je denken aan wierook - klopt, maar het zijn de andere ingrediënten in deze wierook geur die haar zo speciaal maken, (zure) appel, citroen, bergamot, galbanum gecombineerd met mirre, poppy en harsachtig hout.

- Tubereuse van Caron is 'vernieuwd', een heruitgave en een nieuw jasje. Een elegante tuberoos geur gecombineerd met fruitige noten zoals peer en perzik. Vrouwelijk en zacht. 

- Infini van Caron is een moderne fruity floral die de 'spirit of the Roaring Twenties' vangt in Art Deco-stijl flesje. De combinatie van peer, citrus, jasmijn, vanille, sandelhout en musk is warm en uitnodigend.  (Note: de oorspronkelijke Infini van Caron was gecreëerd in 1912 door Ernest Daltroff en opnieuw uitgebracht in 1970 door Lefortis, maar beide geuren hadden een heel ander karakter dan deze uit 2018 aan de hand van Fraysse).

Wij hebben een sample set gemaakt om deze geuren rustig uit te kunnen proberen.