Waarom wij zo'n fan zijn van Christophe Laudamiel?

Christophe Laudamiel - Perfume LoungeIn 2016 schreef Luca Turin over Christophe Laudamiel: "In my opinion he is the greatest inventor of novel perfume structures working today". Dat is een groot compliment van deze wereld bekende, en niet altijd lovende parfum criticus Luca Turin, en wij zijn het helemaal met hem eens.

Christophe is een veelzijdig, zeer getalenteerde en eigenzinnig parfumeur. De neus achter ondermeer Fierce (Abercrombie & Fitch), Polo Blue (Ralph Lauren) en Tom Ford en ook achter vele creaties in onze collectie.

Wat maakt dat Christophe zoveel lof verdient? 

​Christophe is bekend om zijn avant-garde en high-end parfums. Maar niet alleen is deze Franse meesterparfumeur een geurkunstenaar en chemicus, hij is ook vertegenwoordiger van de Osmotheque in Amerika en in zijn vrije tijd is hij performer en geeft hij lezingen. Christophe zet zich veel in om de wereld van parfums goed uit te leggen aan het algemene publiek en heeft vel aandacht voor educatie en transparantie.
In 2010 heeft hij tevens DreamAir® opgericht, een innovatieve parfumeurs studio, waar hij voor bedrijven en organisaties innovatieve geurprojecten realiseert.

Hij verheft geuren tot kunst

Het spannende aan Christophe is dat hij de overgang van geur naar kunst maakt. In 4 jaar tijd heeft hij 6 solo tentoonstellingen gehad gewijd aan 'olfactory art'. Zijn geuren zijn opgenomen in de collecties van het International Perfumery Museum in Grasse en het Cleveland Museum of Art van de universiteit van Harvard. Ook staat zijn werk in 2 kunstgaleries Dillon in New York City en Mianki in Berlin. Voor de geuropera 'Green Aria' in het Guggenheim Museum componeerde en 'scent-jockeyede' hij de meer dan 30 geuren en samen met zijn collega Christoph Hornetz maakte hij de 15 geuren geïnspireerd op 'Het Parfum', de roman van Patrick Süskind. 

Erkenning

Als kroon op zijn werk ontving hij in 2017 (als allereerste) de Los Angeles Institute for Art and Olfaction Award voor 'Exceptional Contribution to Scent Culture' (2017). In 2018 was hij artist-in-residence bij Perfumariē NYC. Ook in 2018 sleepte Christophe de prestigieuze Art and Olfaction Award voor the Best Artisan Perfume in de wacht, dit keer voor zijn prachtige parfum Club Design, onder zijn eigen eigenzinnige merk The Zoo.

Zijn parfums

Ruik zijn talent in: